СБУ та Нацполіція затримали диверсантів, які вчинили підпал біля вантажної станції "Укрзалізниці" в Києві

Служба безпеки України та Національна поліція затримали в Києві двох диверсантів, які за вказівкою російської розвідки готували серію підпалів на об'єктах "Укрзалізниці". Про це повідомляє СБУ у Телеграм 8 серпня. 

"Основними цілями ворога були релейні шафи сигнальних установок на стратегічно важливих напрямках залізничного сполучення регіону", - йдеться у повідомленні.

За інформацією української спецслужби, для проведення диверсій окупанти залучили місцевого 22-річного рецидивіста, який потрапив у поле зору ворога через судимість за хуліганство та шахрайство.

"Наприкінці липня цього року на молодика в телеграмі вийшов представник спецслужби рф і запропонував йому співпрацю. За гроші агресора його поплічник спочатку мав спалити релейну шафу біля однієї з вантажних станцій "Укрзалізниці" на території Києва", - інформують у СБУ.

Згідно з повідомленням, для виконання ворожого завдання киянин залучив свого 17-річного знайомого - місцевого різноробочого.

Зловмисники провели дорозвідку поблизу потенційної цілі, сфотографували її та відправили на погодження своєму російському куратору. Потім вони придбали інструменти, щоб зламати захисну панель електрообладнання, і легкозаймисту суміш.

"Дочекавшись сутінків, диверсанти зламали дверцята релейної шафи та підпалили її технологічну частину. Потім фігуранти зняли займання на камеру мобільного телефону для звіту перед окупантами", - зазначається в повідомленні.

Надалі, за інформацією СБУ, зловмисники мали продовжити серію підпалів на об'єктах залізничної інфраструктури Києва, однак співробітники СБУ затримали обох диверсантів за гарячими слідами.

Слідчі Служби безпеки повідомили фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану).

Наразі 22-річний рецидивіст перебуває під вартою, а його спільнику обрано запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Спецоперацію проводили співробітники ГУ СБУ в Києві та Київській області спільно з працівниками ГУ Національної поліції в Києві за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.

Як повідомлялося, затриманому диверсанту, який підпалив у Києві релейну шафу "Укрзалізниці", загрожує довічне ув'язнення. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті