Затриманому диверсанту, який підпалив у Києві релейну шафу "Укрзалізниці", загрожує довічне ув'язнення - СБУ

СБУ затримала диверсанта, який підпалив у Києві релейну шафу "Укрзалізниці", йому загрожує довічне ув'язнення. Про це повідомили в Телеграм-каналі СБУ 22 липня.

"Служба безпеки та Національна поліція затримали диверсанта, який за завданням розвідки РФ готував серію підпалів на стратегічних об’єктах Укрзалізниці у Києві", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що основними цілями ворога були релейні шафи вздовж магістральних залізничних ліній на території столиці.

Для вчинення диверсій окупанти залучили місцевого жителя, який шукав швидкого заробітку в Телеграм-каналах, і таким чином потрапив "до уваги" агресора. Щоб виконати вороже завдання, фігурант спочатку погодив "ціль на підпал" із куратором, а потім вилив на технологічне обладнання "Укрзалізниці" легкозаймисту суміш та підпалив її. Потім диверсант відзняв загоряння шафи на камеру телефону, щоб "прозвітувати" спецслужбі країни-агресора.

Співробітники СБУ задокументували підривну діяльність ворожого диверсанта і затримали його "по гарячих слідах" у результаті спецоперації у Києві. За наявними даними, зловмисник мав підготувати ще декілька підпалів на ключових об’єктах "Укрзалізниці". У такий спосіб ворог сподівався зашкодити логістиці Сил оборони.

"На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 113 Кримінального кодексу України (диверсія, вчинена за попередньою змовою групою осіб). Наразі диверсант перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна", - йдеться також у повідомленні СБУ.

Раніше повідомлялось, що затриманій мешканці Кіровоградщини, яка підпалила авто спецпризначенця Нацгвардії і готувала диверсії проти ТЦК, загрожує довічне.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті