СБУ оголосила підозру голові російського "Промсвязьбанку" за впровадження рублів на окупованих територіях

Служба безпеки України оголосила підозру голові російського "Промсвязьбанку" Петру Фрадкову. Про це 16 лютого повідомила прес-служба СБУ.

"Саме він виконує вказівку вищого військово-політичного керівництва РФ щодо відкриття "філій" "Промсвязьбанку" на базі захоплених відділень українських фінустанов", - йдеться у повідомленні спецслужби.

Також за даними СБУ, саме Фрадков займається впровадженням рублів та "рублевої зони" на окупованих територіях України. Також встановлено, що російський урядовець координує окупантів, відповідальних за блокування обігу гривні на захоплених територіях України.

"Для цього ворог заборонив на захоплених територіях проводити електронні операції та готівкові розрахунки у гривні, а також унеможливив її інкасацію", - зазначили у відомстві.

На підставі зібраних доказів, слідчі СБУ повідомили Фрадкову про підозру за частиною 3 статті 110 (Здійснення за попередньою змовою групою осіб навмисних дій з метою зміни кордонів території та державного кордону України з порушенням порядку, встановленого Конституцією України, які спричинили загибель людей та інших тяжких наслідків) КК України.

Йому загрожує покарання до 15 років ув'язнення або довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ повідомила про підозру голові Слідчого комітету РФ.

Статті

Донецьк
18.10.2024
11:40

Можливості, які втрачені через війну. Як у Донецькій області відбувається земельна реформа

Попри наближення лінії фронту місцеві аграрії зібрали врожай та, навіть, посіяли озимі на тих ділянках, де це було можливо і в значно меншій кількості. Проте ворог неминуче просувається, захоплюючі все більше території області. Рано чи пізно треба...
Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Всі статті