Ростовський губернатор не готовий прибрати "залізну завісу" між російським Чортково і селищем Мілове Луганської області через загрозу проникнення терористів 

Ростовський губернатор обіцяє прибрати загородження між російським селищем Чорткове і селищем Мілове окупованої частини Луганської області після скасування в "ЛНР" воєнного стану.  Про це пишуть місцеві ЗМІ з посиланням на прес-службу глави Ростовської області Василя Голубєва.  

З 1991 року через фактично один населений пункт по вулиці Дружби народів пройшов українсько-російський кордон. Будинки з непарними номерами розташувалися в українському Міловому, з парними - у російському Чортковому. Упродовж багатьох років державні кордони тут були умовністю: друзі та родичі, які мешкають по різні боки вулиці, ходили один до одного в гості без пред'явлення документів.  

Після початку гібридної окупації Донбасу 2014 року на розділовій смузі вулиці Дружби народів було зведено огорожу, яка фактично розлучила сім'ї. 

"Розділову конструкцію між населеними пунктами може бути прибрано після скасування воєнного стану на території Луганської Народної Республіки", - відповіла прес-служба губернатора Ростовської області на відповідне запитання місцевих ЗМІ. В адміністрації пояснили, що інженерна огорожа "слугує перешкодою для осіб, які намагаються здійснити незаконне переміщення засобів вогневого ураження, що можуть бути надалі використані, зокрема й для вчинення терористичних актів на території Російської Федерації".

Таким чином навіть для сусідів і рідних в'їзд і прохід на територію Ростовської області з окупованої частини Луганської області можливий тільки через встановлені пункти пропуску. 

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті