Росіяни тримають в окупованому Криму кілька типів ядерної зброї – ГУР

На території тимчасово окупованого Криму війська РФ тримають носії ядерних боєприпасів різного типу базування. Про це 3 січня у коментарі "Укрінформу" заявив представник ГУР Міноборони України Андрій Черняк.

"Військова розвідка бачить, що на території тимчасово окупованого Криму наразі розміщені носії ядерних боєприпасів наземного, повітряного та морського базування. Йдеться про кораблі, підводні човни, літаки та наземні комплекси, які можуть завдавати ударів ядерними боєприпасами", - повідомив представник ГУР. .

При цьому українські розвідники знають розташування російської ядерної зброї, зокрема й тактичного рівня. Черняк наголосив, що військова розвідка постійно стежить за переміщеннями таких комплексів.

За його словами, окупанти здійснювали певні роботи на об'єкті "Феодосія-13" у селі Краснокам'янка, щоб підготувати його для зберігання ядерних боєприпасів. Однак зараз невідомо, чи ці роботи завершені.

Також Черняк зазначив, що росія здатна на все, у тому числі і на завдання ядерного удару. Однак він сподівається, що міжнародна спільнота зможе вплинути на росіян, аби не призвести до ядерної катастрофи.

Нагадаємо, раніше представник ГУР Вадим Скибіцький підтвердив, що українські розвідники моніторять рух ядерних сил РФ.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті