Росіяни тримають в окупованому Криму кілька типів ядерної зброї – ГУР

На території тимчасово окупованого Криму війська РФ тримають носії ядерних боєприпасів різного типу базування. Про це 3 січня у коментарі "Укрінформу" заявив представник ГУР Міноборони України Андрій Черняк.

"Військова розвідка бачить, що на території тимчасово окупованого Криму наразі розміщені носії ядерних боєприпасів наземного, повітряного та морського базування. Йдеться про кораблі, підводні човни, літаки та наземні комплекси, які можуть завдавати ударів ядерними боєприпасами", - повідомив представник ГУР. .

При цьому українські розвідники знають розташування російської ядерної зброї, зокрема й тактичного рівня. Черняк наголосив, що військова розвідка постійно стежить за переміщеннями таких комплексів.

За його словами, окупанти здійснювали певні роботи на об'єкті "Феодосія-13" у селі Краснокам'янка, щоб підготувати його для зберігання ядерних боєприпасів. Однак зараз невідомо, чи ці роботи завершені.

Також Черняк зазначив, що росія здатна на все, у тому числі і на завдання ядерного удару. Однак він сподівається, що міжнародна спільнота зможе вплинути на росіян, аби не призвести до ядерної катастрофи.

Нагадаємо, раніше представник ГУР Вадим Скибіцький підтвердив, що українські розвідники моніторять рух ядерних сил РФ.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті