Російські "воєнкори" закликали до мародерства під час втечі з Херсона

Російські "воєнкори" закликали красти під час втечі з Херсона все цінне майно, оскільки розуміють, що втримати місто окупантам не вдасться. Про це 22 жовтня написав один із так званих "воєнкорів".

"Я вважаю за необхідне у разі залишення міста або у разі боїв за місто провести з Херсона евакуацію культурних цінностей, про збереження яких у цю війну багато хто забув", - заявив він.

Під "евакуацією" рашисти розуміють крадіжку з музеїв, театрів та філармонії Херсона дорогих експонатів. Також пропагандист запропонував окупантам вкрасти найцінніші книги з херсонських бібліотек, а ікони з місцевих храмів "дати у війська"

Також "евакуації" мають піддатися пам'ятники Потьомкіну, Ушакову, Суворову, а також останки князя Григорія Потьомкіна-Таврійського, "оскільки вони можуть бути осквернені противником".

При цьому "воєнкор" чесно визнав, що не знає - чи збираються окупанти взагалі намагатися втримати Херсон чи одразу залишать його. А також цинічно навів приклад Маріуполя.

"У Маріуполі росії завдали дуже істотних збитків, знищуючи цінності нашої культури. Для України культурні цінності – одна з пріоритетних цілей для знищення", - заявив рашист.

Раніше повідомлялося, що рашисти залишили населені пункти Чарівне та Чкалове у Херсонській області.

Статті

Країна
06.10.2024
11:32

Опалсезон 2024–2025: це ми не проходили

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2 ГВт потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6-7 і при цьому зима буде холодною. Тоді система опиниться у кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо росія...
Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Всі статті