Російські агенти намагаються налаштувати Німеччину проти України – Reuters

У Німеччині ціла низка російських агентів намагаються налаштувати країну проти підтримки України. Про це 3 січня повідомляє Reuters.

"У вересні 2022 року близько 2 тисяч протестувальників зібралися на площі під собором у Кельні, щоб закликати уряд Німеччини порвати із західною коаліцією, яка підтримує Україну та укласти мир із Росією", - повідомили журналісти.

За їхніми словами, участь у мітингу брав і правий німецький політик Маркус Бейзіхт, який закликав "перестати бути васалами американців". І хоча коментарі в учасників журналісти взяти не змогли, саме тоді вони встановили ключові постаті, які причетні до просування промосковської позиції в Німеччині з початку війни.

"Одним із них є колишній російський офіцер ВВС. Спочатку його звали Ростислав Теслюк, але він змінив ім'я на Макс Шлунд, коли переїхав до Німеччини 10 років тому", - йдеться у матеріалі Reuters.

Зазначається, що останні місяці він їздив на окупований росією схід України. А нещодавно російська державна установа сплатила йому квиток до Москви на конференцію путіна.

Ще одного російського агента звуть Андрій Харківський.

"На питання Reuters Шлунд та Харківський відповідати не стали, а на повідомлення в WhatsApp Шлунд написав: "Слава Росії!", - додали журналісти.

Агентство додало, що Міністерство внутрішніх справ Німеччини на питання про цю справу заявило, що "дуже серйозно" сприймає будь-які спроби іноземних держав або окремих осіб вплинути на політику, особливо "в контексті російської агресії у війні проти України".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітника німецької розвідки заарештували за підозрою у шпигунстві на користь росії.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті