Російські агенти намагаються налаштувати Німеччину проти України – Reuters

У Німеччині ціла низка російських агентів намагаються налаштувати країну проти підтримки України. Про це 3 січня повідомляє Reuters.

"У вересні 2022 року близько 2 тисяч протестувальників зібралися на площі під собором у Кельні, щоб закликати уряд Німеччини порвати із західною коаліцією, яка підтримує Україну та укласти мир із Росією", - повідомили журналісти.

За їхніми словами, участь у мітингу брав і правий німецький політик Маркус Бейзіхт, який закликав "перестати бути васалами американців". І хоча коментарі в учасників журналісти взяти не змогли, саме тоді вони встановили ключові постаті, які причетні до просування промосковської позиції в Німеччині з початку війни.

"Одним із них є колишній російський офіцер ВВС. Спочатку його звали Ростислав Теслюк, але він змінив ім'я на Макс Шлунд, коли переїхав до Німеччини 10 років тому", - йдеться у матеріалі Reuters.

Зазначається, що останні місяці він їздив на окупований росією схід України. А нещодавно російська державна установа сплатила йому квиток до Москви на конференцію путіна.

Ще одного російського агента звуть Андрій Харківський.

"На питання Reuters Шлунд та Харківський відповідати не стали, а на повідомлення в WhatsApp Шлунд написав: "Слава Росії!", - додали журналісти.

Агентство додало, що Міністерство внутрішніх справ Німеччини на питання про цю справу заявило, що "дуже серйозно" сприймає будь-які спроби іноземних держав або окремих осіб вплинути на політику, особливо "в контексті російської агресії у війні проти України".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітника німецької розвідки заарештували за підозрою у шпигунстві на користь росії.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті