Росіяни за добу обстріляли 15 населених пунктів і вбили двох мирних жителів Донеччини

Російські окупанти за добу обстріляли щонайменше 15 населених пунктів і вбили двох мирних жителів Донецької області. Про це 4 травня у Facebook заявив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

"За 3 травня росіяни вбили 2 жителів Донеччини: у Великій Новосілці та Зарічному. Ще 9 людей в області за добу отримали поранення. Наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі", - заявив чиновник.

Також Кириленко повідомив, що минулої доби в області обстрілу зазнали Новоукраїнка та Пречистівка на Волноваському напрямку. У результаті було пошкоджено будинок. Вночі ж росіяни завдали ракетного удару по Краматорську - під ударом опинився корпус навчального закладу та прилеглі до нього житлові будинки.

"На Донецькому напрямку Авдіївка зазнала обстрілів з артилерії та "Градів", а також авіаракетного удару - пошкоджено будинки та територію підприємства. У Курахівській ТО пошкоджено 6 будинків в Ганнівці та 3 в Успенівці. Зафіксовано обстріли Мар'їнки та Красногорівки", - додав голова ОВА.

На Горлівському напрямку під обстрілом опинилася Костянтинівка, де було пошкоджено п'ять приватних будинків і три багатоповерхівки. У територіальній громаді під вогнем опинилася Миколаївка, де було поранено мирного жителя.

Ще сім будинків було пошкоджено в Часовоярській, 11 у Соледарській і 22 - у Торецькій територіальних громадах. На Лисичанському напрямку, крім обстрілу Зарічного, також було пошкоджено чотири будинки в Сіверській громаді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що окупанти вночі обстріляли Курахове - були "прильоти" в ТЕС.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті