Росіяни вимагають у жителів окупованих територій хабарі за відтермінування від "мобілізації" і погрожують за відмову від паспортів РФ

Російські окупанти вимагають у жителів окупованих територій хабарі за можливість уникнути "мобілізації". Про це 16 травня повідомляє Центр національного спротиву.

"Окупанти продовжують примусову мобілізацію на ТОТ. Одночасно росіяни вимагають хабар за те, щоб не потрапити до лав зс рф. Росіяни перетворили примусову мобілізацію на тимчасово окупованих територіях на спосіб, як нажитися на місцевих жителях", - повідомили в ЦНС.

У людей вимагають гроші під час першої бесіди - і тих, хто відмовився від сплати або не має потрібної суми, окупанти відправляють до польових таборів для проходження прискореного курсу загальновійськової підготовки.

Одночасно з цим, у Запорізькій області окупанти продовжують спроби примусово видавати паспорти. Для "мотивації" місцевих жителів росіяни погрожують відключеннями електропостачання за відмову.

"Окупанти змушують жителів захопленої частини Запорізької області переукладати договори про постачання електроенергії, для чого необхідно мати російські "документи", - зазначили в Центрі.

На оформлення всіх документів росіяни дають 30 днів - інакше квартири почнуть відключати від електроенергії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що окупанти в Луганській області створюють нові "військкомати".

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті