Росіяни стратили вже понад 110 українських військових, що потрапили в полон — Офіс генпрокурора

Міжнародний кримінальний суд (МКС) спільно з українськими слідчими працює над розслідуванням катувань та жорстокого поводження щодо українських військовополонених у російських в’язницях. Про це розповів керівник Департаменту Офісу генерального прокурора з протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту Юрій Бєлоусов в інтерв’ю «Укрінформу».

За його словами, катування українських полонених у російських місцях несвободи стає системним і свідчить, що це невіддільний складник політики рф. Бєлоусов сказав, що такі розслідування у фокусі уваги МКС, і висловив сподівання, що така співпраця з Міжнародним кримінальним судом дасть результати.

Наразі українські слідчі збирають доказову базу з місць, де практика катувань найбільш поширена.

«У нас є окремий підрозділ, який займається саме цим напрямком. Питання лише часу, коли ці особи, що причетні до катувань, потраплять у наші руки», — сказав Бєлоусов. 

Також, за його словами, у місцях несвободи росіяни стратили понад 110 українських військових.

Як повідомлялося, росіяни від грудня 2023 року розстріляли щонайменше 15 українських військових, які намагалися здатися в полон. 

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті