Росіяни поставили перед Пасічником "план" щодо примусової паспортизації підлітків на окупованій Луганщині

Росіяни вимагають у гауляйтерів Луганщини пришвидшити паспортизацію підлітків. Про це повідомив Центр національного спротиву (ЦНС) 17  серпня.

"Окупанти незадоволені низькими темпами паспортизації на захоплених після 24 лютого 2022 року землях Луганщини й вимагають у гауляйтерів вирішити цю проблему, – сказано в повідомленні. – Так, перед головним колаборантом регіону Леонідом Пасічником була поставлена задача примусово паспортизувати всіх дітей віком 14-18 років до 1 жовтня. Для того в регіон прибули "спостерігачі" з Москви, які має на меті впровадити низку заходів й перевірити їх виконання".

Зазначається, що в кожен з захоплених районів буде направлена комісія, яка буде шукати підлітків без паспорта ворога. Для цього будуть залучені прибулі з РФ "волонтери" з кремлівських молодіжних рухів, які будуть здійснювати обхід будинків.

"Дітям пропонують за отримання паспорта безкоштовний відпочинок, а також погрожують їх батькам відсутністю соціальних виплат або недопущенням дитини до навчання", – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що окупанти на Луганщині відзвітували, скільки видали паспортів і водійських посвідчень зразка РФ.

Раніше також повідомлялось, що "голову ЛНР" Пасічника судитимуть за ряд злочинів проти основ національної безпеки України.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті