Росія розгорнула в Криму новий пункт для запуску дронів по Україні – британська розвідка

Російські військові почала використовувати в окупованому Криму новий пункт для запуску дронів типу "Шахед" для атак по території України. Про це 13 грудня повідомила у соцмережі Х розвідка Великої Британії.

Там нагадали, що в ніч на 12 грудня РФ запустила по Україні щонайменше 15 ударних БпЛА з району Балаклави в захопленому Криму. Це новий пункт запуску безпілотників біля Севастополя.

"Балаклава тепер є п'ятим підтвердженим пунктом запуску "Shahed", який використовується в російських операціях проти України, поряд з пунктами на мисі Чауда, Єйськ, Приморсько-Ахтарськ та Курськ", - зазначили у розвідці.

У відомстві припускають, що росія, ймовірно, розосередить свої можливості запуску дронів на кількох локаціях для ускладнення роботи протиповітряної оборони України.

"Росія, ймовірно, використає додаткові пускові майданчики у відповідь на українські атаки, змусивши Україну адаптуватися до нових транзитних коридорів цих систем", - додали у британській розвідці.

Як раніше повідомляла розвідка США, РФ втратила до 80% особового складу, який вона мала на початку війни з Україною.

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті