Росія розгорнула в Криму новий пункт для запуску дронів по Україні – британська розвідка

Російські військові почала використовувати в окупованому Криму новий пункт для запуску дронів типу "Шахед" для атак по території України. Про це 13 грудня повідомила у соцмережі Х розвідка Великої Британії.

Там нагадали, що в ніч на 12 грудня РФ запустила по Україні щонайменше 15 ударних БпЛА з району Балаклави в захопленому Криму. Це новий пункт запуску безпілотників біля Севастополя.

"Балаклава тепер є п'ятим підтвердженим пунктом запуску "Shahed", який використовується в російських операціях проти України, поряд з пунктами на мисі Чауда, Єйськ, Приморсько-Ахтарськ та Курськ", - зазначили у розвідці.

У відомстві припускають, що росія, ймовірно, розосередить свої можливості запуску дронів на кількох локаціях для ускладнення роботи протиповітряної оборони України.

"Росія, ймовірно, використає додаткові пускові майданчики у відповідь на українські атаки, змусивши Україну адаптуватися до нових транзитних коридорів цих систем", - додали у британській розвідці.

Як раніше повідомляла розвідка США, РФ втратила до 80% особового складу, який вона мала на початку війни з Україною.

Статті

Країна
05.07.2024
12:15

"Муніципальна няня" тепер і для ВПО: особливості програми

Тепер у всіх тих батьків, які переїхали з постраждалих громад і самі виховують дітей, без підтримки рідних і близьких, є можливість отримати гроші від держави на фінансування послуг няні
Країна
04.07.2024
10:23

Земельна реформа, рейдери, війна і не тільки… Про що не мовчать фермери прифронтової Дніпропетровщини

Що насторожує в цій реформі? Під час війни можливість концентрувати в одних руках до 10 тис гектарів землі – погана історія. Уявіть, що аграрій скупить ці 10 тисяч в одній громаді. Це породжує монополію, монополія –  корупцію.
Країна
03.07.2024
13:57

Економіка: зростання всупереч війні

Українська економіка збереже позитивну динаміку цього року всупереч усім викликам повномасштабної війни. Такого обнадійливого висновку дійшли експерти Світового банку (СБ), аналізуючи підсумки перших 5 місяців.
Всі статті