"Росія перебуває в найслабшому становищі". Президент Тайваню запропонував Китаю відібрати у РФ "історичні" землі на Далекому Сході

Президент Тайваню Лай Цінде запропонував Китаю відібрати у Росії «історичні» землі на Далекому Сході. Про це з посиланням на Reuters пише «The Moscow Times» 2 вересня.

«Чому б не повернути окуповані Росією землі, які були підписані за Айгунським договором? Росія зараз перебуває в найслабшому становищі», - сказав Лай Цінде в інтерв'ю тайванським ЗМІ.

Президент Тайваню наголосив, що якщо Китай хоче відновити територіальну цілісність, йому недостатньо анексувати Тайвань - він також повинен вимагати від Росії свої «історичні» землі на Далекому Сході.

За словами Цінде, Китай не робить цього, але продовжує погрожувати анексією Тайваню. Він пояснив це тим, що Пекін домагається не територіальної цілісності, а «гегемонії на міжнародній арені, в західній частині Тихого океану».

На думку президента Тайваню, «за допомогою тиску на Тайвань Пекін прагне змінити заснований на правилах міжнародний порядок».

Раніше Кулеба заявив, що «...Китай підтвердив свою повагу до суверенітету і територіальної цілісності України, це знімає низку інсинуацій».

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті