Росія лякає підривом дамб у Києві та Каневі: що означає цей фейк про українські "теракти"

РФ продовжує спроби дестабілізувати ситуацію в Україні в рамках дезінформаційної операції «Мир»,  намагаючись залякати українців загрозою нових терактів. Про це пише Центр протидії дезінформації 12 липня.

У центрі нагадали, що офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, ніби Україна готує знищення дамб Київської ГЕС та Канівського водосховища, щоб звинуватити рф. 

"Цими заявами Кремль намагається викликати паніку серед українців. Паралельно в українське суспільство вкидаються наративи про необхідність «миру будь-якою ціною», тобто де-факто капітуляції. Ворог розраховує, що українці під впливом страху будуть вимагати піти на поступки Росії", - пояснили у Центрі. 

Крім того, додали, що попри те, що заява Захарової має вигляд спроби забезпечити росії алібі перед терактом, у РФ немає засобів та можливостей для знищення дамб біля Києва та Канева.

Знищити ці об’єкти ракетними ударами неможливо, а варіант підриву через диверсію виключений, оскільки дамби перебувають під посиленою охороною.

Статті

Луганськ
09.09.2024
17:02

Правда і міф про російську гуманітарку. Луганський щоденник

Може, це жорстоко, але часто виходило, що допомогу отримував той, хто міг про неї написати та попросити, хто мав доступ до соціальних мереж, хто був наполегливий. Зрозуміло, що люди похилого віку до цієї категорії не належать.
Донбас
08.09.2024
17:44

У «ДНР» замислилися: як пояснити людям, за що їм усе це. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня окупаційна влада Донбасу визнала, що жителі «ДНР/ЛНР», особливо окупованих після 2022 року районів, м'яко кажучи, не повною мірою відчувають радість «визволення» і приходу «русского мира». На них не діє міф про те, що десять років...
Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Всі статті