Російський "шахед" залетів у Білорусь і безперешкодно пролетів понад 350 км

Уночі 13 липня російський безпілотник "шахед"), запущений по Україні з території РФ, перетнув українсько-білоруський кордон кордон у районі населеного пункту Лоєв (Гомельська обл.) і продовжив рух на північ.  Про це повідомляє Телеграм-канал Беларускі Гаюн. 

Як повідомляється, "шахед" пролетів Гомель і Жлобін, увійшов у Могильовську область, а потім і в Мінську область, максимально наблизившись до Мінська, Жодіно і Борисова. Близько 5 ранку по тривозі на перехоплення було піднято білоруські вертоліт Мі-24 і винищувач Су-30, авіацію помітили якраз у районі прольоту БПЛА - кордону Мінської, Могильовської та Вітебської областей. 

Далі "шахед" увійшов у Вітебську область Білорусі і, імовірно, долетів до Вітебська. 

"Сумарно дрон-камікадзе типу "шахед" вночі та вранці 13 липня пролетів над територією Білорусі понад 350 км. Що сталося з шахедом далі, наразі невідомо.", - ідеться в повідомленні.  

Нагадаємо, раніше Міноборони Румунії заявило про падіння на території країни російського безпілотника. 

Як повідомлялося, у Молдові на місці падіння уламків "шахеда" виявили 50 кг вибухівки. 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті