Російському соціологу Борису Кагарлицькому посилили вирок - п'ять років колонії замість штрафу. За часів СРСР він уже сидів  

Апеляційний військовий суд змінив покарання соціологу Борису Кагарлицькому зі штрафу на п'ять років колонії загального режиму. Про це пише "Русская служба ВВС".

Прокурор, який оскаржував рішення суду першої інстанції, назвав перший вирок "надмірно м'яким" і таким, що не відображає ступінь суспільної небезпеки злочину.

У грудні вченого і лівого активіста Кагарлицького визнали винним за статтею про "виправдання тероризму" за іронічне відео про вибух на Кримському мосту в жовтні минулого року.

Адвокат соціолога говорив суду, що ролик ніс гумористичний посил, тоді як "крітіческій̆ аналіз подій" у каналах Кагарлицького відбувався "в разрешенной̆ термінології держави". Тоді соціолога засудили до штрафу в 600 тисяч рублів.

Прокурор подав апеляцію через "надмірну м'якість" вироку. Апеляційний суд задовольнив бажання сторони обвинувачення і засудив Кагарлицького до п'яти років колонії. Ученого взяли під варту в залі суду.

Кагарлицький - соціолог і політолог, теоретик лівого руху, викладач Московської вищої школи соціальних і економічних наук. У радянські роки Кагарлицький був учасником дисидентського руху і теж зазнавав кримінального переслідування. На початку 1980-х його заарештовували у "Справі молодих соціалістів", він близько року провів у "Лефортово".

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті