Російські пропагандисти видали окупанта ЗС РФ, який застрелив свого пораненого товариша, за захисника України

Російські пропагандисти показали відео, на якому російський окупант пострілом з автомата добиває пораненого товариша по службі, але приписали це вбивство ЗСУ. Сюжет вийшов на одному з російських пропагандистських каналів. 

Ведуча прокоментувала шокуючі кадри, як «росіяни своїх не кидають» брехливою підводкою про те, що нібито це український солдат добив свого пораненого товариша.  

Однак, розслідувальний проєкт «Система» і «Настоящее Время» вивчили оригінал цього відеозапису і довели, що на кадрах не бійці ЗСУ, а російські окупанти. Журналісти вказують на те, що автомат, яким солдат стріляє в пораненого товариша по службі, - це новітній АК-12, якого немає на озброєнні ЗСУ. Місце дії - точка недалеко від населеного пункту Работине в Запорізькій області, і солдати на відео тікали у напрямку до російських позицій.

Крім того, журналісти знайшли автора цього відео - військовослужбовця 118-ї бригади ЗСУ. Він розповів, що окупант із перебитими ногами не зможе дістатися до своїх позицій. «Поруч пробігав його побратим, і він показав йому рукою, мовляв, добий мене, будь ласка. І той без жодного співчуття взяв і моментально його прихлопнув. Я був трохи шокований. Це ж твій побратим. А ти його береш і так убиваєш. Могли б постаратися хоча б у кущі його відтягнути», - розповів захисник України. 

 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті