Російська влада планує воювати ще 10 років, а закінченням війни буде вважати знищення української державності - ISW

Російська влада планує вести війну в Україні ще протягом щонайменше 10 років і як закінчення війни обіцяє громадянам РФ повне знищення української державності. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) від 17 липня.

"Російські державні ЗМІ редакційно опублікували коментарі заступника голови Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва і заявили, що він сказав, що українська держава більше не існуватиме до 2034 року, ймовірно, щоб підтримати зусилля Кремля підготувати російську громадськість до тривалої війни в Україні, пообіцявши, що Росія виконає свою мету зі знищення української державності протягом десятиліття", - пишуть аналітики.

На їхню думку, є кілька наслідків того, як російські ЗМІ зараз редагують заяви Медведєва. Перш за все, відверте припущення про те, що росія зможе "знищити Україну" до 2034 року, є обіцянкою російській громадськості, що Росія зможе виграти війну та досягти своєї мети - знищити українську державність протягом десятиліття. Це створює ретельні інформаційні умови та очікування суспільства щодо війни, яка триватиме ще десять років, але закінчиться бажаною "перемогою" РФ. 

"Цей російський наратив також прямо і сильно підриває окремі спроби окремих кремлівських чиновників припустити, що Росія готова "вести переговори" про "мир" з Україною, і ще більше підкреслює, що єдиним бажаним кінцевим станом війни для Кремля є повне знищення української держави та народу. Президент Росії Володимир Путін ретельно сформулював свої цілі щодо війни як такої і зажадав від українських військ виведення військ з території, яку російські війська не контролюють, як передумову для будь-яких "мирних" переговорів, як раніше оцінював ISW. Ні Україна, ні Захід не можуть розраховувати на переговори з Росією на умовах Росії, якщо умови Росії ґрунтуватимуться на знищенні України та її народу протягом наступних десяти років", - йдеться у звіті ISW.

Раніше з посиланням на ISW повідомлялось, що США дозволили Україні бити лише по 16% російської території.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті