Російська влада планує воювати ще 10 років, а закінченням війни буде вважати знищення української державності - ISW

Російська влада планує вести війну в Україні ще протягом щонайменше 10 років і як закінчення війни обіцяє громадянам РФ повне знищення української державності. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) від 17 липня.

"Російські державні ЗМІ редакційно опублікували коментарі заступника голови Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва і заявили, що він сказав, що українська держава більше не існуватиме до 2034 року, ймовірно, щоб підтримати зусилля Кремля підготувати російську громадськість до тривалої війни в Україні, пообіцявши, що Росія виконає свою мету зі знищення української державності протягом десятиліття", - пишуть аналітики.

На їхню думку, є кілька наслідків того, як російські ЗМІ зараз редагують заяви Медведєва. Перш за все, відверте припущення про те, що росія зможе "знищити Україну" до 2034 року, є обіцянкою російській громадськості, що Росія зможе виграти війну та досягти своєї мети - знищити українську державність протягом десятиліття. Це створює ретельні інформаційні умови та очікування суспільства щодо війни, яка триватиме ще десять років, але закінчиться бажаною "перемогою" РФ. 

"Цей російський наратив також прямо і сильно підриває окремі спроби окремих кремлівських чиновників припустити, що Росія готова "вести переговори" про "мир" з Україною, і ще більше підкреслює, що єдиним бажаним кінцевим станом війни для Кремля є повне знищення української держави та народу. Президент Росії Володимир Путін ретельно сформулював свої цілі щодо війни як такої і зажадав від українських військ виведення військ з території, яку російські війська не контролюють, як передумову для будь-яких "мирних" переговорів, як раніше оцінював ISW. Ні Україна, ні Захід не можуть розраховувати на переговори з Росією на умовах Росії, якщо умови Росії ґрунтуватимуться на знищенні України та її народу протягом наступних десяти років", - йдеться у звіті ISW.

Раніше з посиланням на ISW повідомлялось, що США дозволили Україні бити лише по 16% російської території.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті