Rheinmetall відкриє завод з виробництва боєприпасів в Україні: в українського підприємства, яке не називають, буде 49% акцій

Керівництво німецької військово-промислової компанії Rheinmetall з метою відкрити завод з виробництва боєприпасів в Україні підписало меморандум про співпрацю з українським партнером під час Мюнхенської безпекової конференції 17 лютого. Про це повідомляє Reuters.

"Німецька оборонна компанія Rheinmetall (RHMG.DE) планує відкрити завод з виробництва боєприпасів в Україні в рамках спільного підприємства з українським партнером, повідомила вона в суботу", - пише Reuters.

Зазначається, що підписано меморандум щодо будівництва та спільного управління новим заводом. Українського парнтена при цьому в компанії не назвали.

Підкреслюється, що Rheinmetall, один з найбільших у світі виробників артилерійських і танкових снарядів, почав нарощувати виробництво після вторгнення росії в Україну в 2022 році, яка стикається з гострою нестачею боєприпасів і чиї війська в останні дні були змушені вийти з Авдіївки.

За словами представників Rheinmetall, завод в Україні вироблятиме шестизначну кількість набоїв калібру 155 мм на рік. Дата початку виробництва і місце розташування заводу поки не повідомляється.

Rheinmetall володітиме 51% акцій нової компанії, а решта 49% належатимуть українському партнеру.

Раніше повідомлялось, що концерн Rheinmetall побудує завод з виробництва боєприпасів для постачання Україні.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті