РФ змінює стратегію погроз ядерною зброєю – ISW

Кремль переглядає свою стратегію використання ядерних погроз, щоб вплинути на політичні дебати у країнах Заходу щодо дозволу Україні застосовувати далекобійну зброю для ударів по військових об'єктах на території РФ. Про це пише Інститут вивчення війни (ISW).

Згідно зі статтею в The Washington Post, на яку посилаються аналітики, президент РФ Владімір Путін починає усвідомлювати, що його ядерні погрози втрачають вплив на західних політиків.

 У відповідь на це Кремль, імовірно, розробляє нову, більш обережну й обмежену інформаційну стратегію, що буде адаптована до можливого схвалення Заходом ударів далекобійною зброєю ЗСУ по російських військових цілях.

Один неназваний російський чиновник, якого цитує видання, зазначив, що ядерні погрози більше не викликають страху на Заході. Крім того, російський академік, близький до високопоставлених дипломатів, підкреслив, що партнери Росії з країн Глобального Півдня негативно реагують на такі заяви, висловлюючи своє невдоволення.

"Тонко завуальовані погрози Кремля про ядерну конфронтацію спрямовані на зрив та відтермінування ухвалення ключових рішень у політичних дискусіях на Заході щодо подальшої військової допомоги Україні. ISW продовжує вважати, що Росія дуже малоймовірно застосує ядерну зброю в Україні або деінде", - йдеться у звіті.

Як повідомлялося раніше, у РФ могла вибухнути під час випробувань новітня ядерна ракета Путіна.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті