У Росії могла вибухнути під час випробувань новітня ядерна ракета Путіна

Росія, ймовірно, провалила тестовий пуск міжконтинентальної балістичної ракети РС-28 «Сармат» на полігоні Плесецьк в Архангельській області. Про це пише The Moscow Times, з посиланням на телеграм-канал «Военный осведомитель».

«Боєприпас міг вибухнути в шахті, завдавши значної шкоди випробувальному полігону і залишивши величезний кратер. Ця ракета не була споряджена ядерним зарядом», - зазначає видання.

OSINT-аналітик MeNMyRC1 на своїй сторінці в соціальній мережі X опублікував супутникові знімки місця події. На них видно величезну воронку від вибуху. Аналітик вважає, що вибухнути могло рідке паливо в процесі заправки.

«Це принаймні четверта невдала спроба випробування «бойової» важкої МБР «Сармат». Перше й останнє успішне випробування «Сармат» відбулося 20 квітня 2022 року», - зазначив він.

Система моніторингу пожеж FIRMS зареєструвала в місці вибуху серйозне загоряння, що побічно підтверджує слова аналітика.

Восени минулого року диктатор Путін зазначав, що ракетний комплекс «Сармат», який розробляють на заміну міжконтинентальним ракетам «Воєвода» (Satan у класифікації НАТО), які перебувають на озброєнні з 1980-х років, досі не запустили в серійне виробництво, і він не надійшов у війська. Ракету «Сармат» почали розробляти 2013 року, а Путін обіцяв, що вже 2020-го вона надійде у війська. 

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті