РФ змінила тактику запуску ударних безпілотників: тепер їх намагаються спрямовувати через житлові квартали - Гуменюк

Російська армія змінила тактику запуску ударних безпілотників: тепер їх намагаються спрямовувати через житлові квартали. Про це 27 грудня повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк, - пише Суспільне.

"Ми фіксуємо таку зміну тактики ворога: вони дійсно намагаються прокладати складні траєкторії руху дронів, аби виснажувати систему протиповітряної оборони, ускладнювати нашу роботу, зокрема, і завдавати максимальної шкоди. Протягом цієї атаки нічної майже всі одесити фіксували прямування дронів просто серед житлових кварталів. Там, де в принципі не може бути розміщено стаціонарних систем ППО", — пояснила очільниця пресцентру.

Також вона додала, що не виключено, що російська армія під час атаки намагалася вишукувати системи ППО, тому обирала такі складні маршрути.

Наталя Гуменюк зазначила, що уламки збитого дрона часто продовжують палати та під час падіння можуть спровокувати пожежу. Також вони можуть завдавати суттєвих руйнувань, бо військові не завжди збивають у повітрі бойову частину.

Як повідомлялося, сили ППО вночі 27 грудня збили над Одещиною 12 російських безпілотників. Уламки БпЛА впали на одну з незаселених новобудов. Також збитий в повітрі дрон впав на дачні будинки в передмісті, там сталась пожежа.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті