Рекордну за масштабами картину художника з Донеччини Петра Антипа "Космогонія" відкрили для відвідувачів у музеї Луцька

Картину художника з Горлівки Донецької області Петра Антипа "Космогонія", яка є найбільшою картиною у світі, було відкрито в Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків у Луцьку 28 вересня. Про це повідомила журналістка "ОстроВа" з місця події. 

"Це неймовірна подія в житті світової культури", - сказав під час заходу український громадський діяч, Заслужений діяч мистецтв України Павло Мовчан.

На захід зібрались митці й поціновувачі сучасного українського мистецтва з України та з-за кордону.

Площа картини "Космогонія" - 2 тисячі квадратних метрів, вона складається з понад 500 частин та 9 фрагментів. Її створення тривало два роки. Автор ідеї картини - бізнесмен і меценат з Луцька Віктор Корсак, голова ради директорів «VolWest Group», фундатор Музею сучасного українського мистецтва Корсаків.

Про історію створення "Космогонії" та зв'язок творчості Петра Антипа з Донецькою областю читайте в матеріалі "ОстроВа" найближчими днями.

Раніше повідомлялось, що Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва "Вересневі самоцвіти", або "VeresFest-2024" стартував у Кропивницькому.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті