Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва "Вересневі самоцвіти", або "VeresFest-2024" стартував у Кропивницькому (афіша)

В Театрі корифеїв у Кропивницькому розпочався 54-ий Всеукраїнський фестиваль театрального мистецтва "Вересневі самоцвіти" 23 вересня, повідомляє журналістка "ОстроВа".

Фестиваль триватиме 7 днів - з 23 по 29 вересня включно.

"Цьогоріч ми спланували семиденний фестиваль ...Одна із локацій - це Театр корифеїв, де відбуватимуться основні вистави на малій і на великій сценах. Традиційні локації - це природний заповідник-музей Тобілевича та хутір "Надія", - повідомила директорка департаменту культури і туризму Кіровоградської ОВА Уляна Соколенко напередодні відкриття фестивалю.

Уточнюється, що хутір "Надія" - це державний заповідник-музей І. К. Карпенка-Карого (Тобілевича) у селі Миколаївка Кропивницького району Кіровоградської області. Як і музейно-природничий заповідник "Тобілевичі", хутір "Надія" є філією Кіровоградського обласного краєзнавчого музею. На заходи, які відбуватимуться на цих локаціях, від Театру корифеїв буде організовано трансфер.

Перша вистава "Гра в Корифеїв, або герой західного світу" відбулась після урочистого відкриття фестивалю просто неба на площі біля Театру Корифеїв.

У вівторок, 24 вересня Театр корифеїв представить оновлений бренд та солісти Львівської Національної опери покажуть балет "Фауст". 

У середу, 25 вересня відбудеться презентація путівника "Марко Кропивницький. Театр корифеїв. Початок" та вистава "Записки божевільного" Криворізького академічного театру музично-пластичних мистецтв "Академія руху". 

У четвер, 26 вересня запланована презентація психологічного фільму Олександра Жовни "Сашенька". 

У п'ятницю, 27 вересня Кропивницький муніципальний театр сатири представить виставу "Віно" та арт-театр "Люта" покаже виставу "Грішна". Крім того, цього ж дня Театр Корифеїв покаже дві вистави "Всі миші люблять сир" та "Як важливо бути серйозним" у палаці культури "Олександрійський театр" у місті Олександрія Кіровоградської області.

У суботу, 28 вересня на хуторі "Надія" проведуть обласний дитячий краєзнавчий квест "Стежками Корифеїв". У Театрі корифеїв відбудуться вистави "Комедія на руїнах" Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка й "SИМУЛЯNT" Кропивницького муніципального театру сатири.

У неділю, 29 вересня відбудуться такі вистави "Учта на хуторі "Надія" та "Перед волею" Театру корифеїв. У музейному просторі на хуторі "Надія" також відбудеться театральний форум "Сучасний український театр як інструмент національної ідентичності". 

Відео й фото "ОстроВ"

Раніше повідомлялось, що в театрі "Золоті Ворота" в Києві презентують прем'єру "Я повернуся" про українських підлітків, депортованих до росії.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті