Реальні терміни ув'язнення отримали три агітатори, які виправдовували злочини РФ у Бучі й вихваляли путіна

Тюремні строки отримали проросійські агітатори, які вихваляли путіна та виправдовували злочини РФ у Бучі. Про це повідомили в Телеграм-каналі СБУ 28 травня. 

"За матеріалами Служби безпеки реальні терміни ув’язнення отримали ще троє прокремлівських інтернет-агітаторів з різних регіонів України. Зловмисники вихваляли путіна та підтримували війну РФ проти нашої держави. Також вони героїзували російські окупаційні угруповання та виправдовували їхні воєнні злочини", - йдеться в повідомленні.

Крім того, пропагандисти популяризували російських гауляйтерів, які поширюють московський режим на тимчасово захопленій частині України.

Для "розгону" деструктивного контенту поплічники агресора створили десятки профілів на відеохостингу YouTube та у соцмережах.

Зокрема, на Прикарпатті засуджено місцевого жителя, який поширював відео на підтримку путіна та бойовиків російської приватної військової компанії "Вагнер". Він брав деструктивний контент на тематичних TikTok-сторінках, а далі перепощував його через власні акаунти в популярних соцмережах.

У Черкасах тюремний строк отримав адміністратор мережі каналів та спільнот у YouTube, Telegram та Facebook, який закликав до захоплення державної влади в Україні. Серед іншого, він називав "постановкою" вбивства і катування рашистами людей у Бучі.

На Миколаївщині засуджено ще одного ворожого агітатора. Ним виявився вчитель інформатики у місцевій школі, який поширював кремлівські наративи з робочого комп’ютеру у навчальному закладі. На шкільному пристрої він створив власний акаунт в "Однокласниках", з якого закликав до захоплення всієї території України та популяризував гауляйтера Сальдо.

За матеріалами СБУ, суд визнав зловмисників винними за:

- ч. 2 ст. 109 (публічні заклики до захоплення державної влади);

- ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України).

Їм призначено максимальний термін ув’язнення за дані злочини у вигляді 5 років тюрми.

Раніше повідомлялось, що підозру від СБУ отримала заступниця "цифрового міністра" Вєсєлова, яка впроваджує на окупованій Луганщині пропагандистські медіатехнології.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті