Рашисти за добу завдали 2 ракетних та 3 авіаударів. Вели обстріли з РСЗВ – Генштаб

Окупанти завдали по території України 2 ракетні та 3 авіаційні удари за останню добу, також здійснили обстріли із РСЗВ. Про це повідомляється у зведенні Генштабу ЗСУ від 18:00 28 вересня.

"За поточну добу окупанти завдали 2 ракетних та 3 авіаційних удари, здійснили понад 6 обстрілів з реактивних систем залпового вогню", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що противник здійснив обстріли населених пунктів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії на таких напрямках:

на Сіверському – в районі населеного пункту Сеньківка Чернігівської області;

на Слобожанському – в районах населених пунктів Стрілеча, Соснівка, Красне, Грушівка та Сенькове;

на Краматорському – Старий Караван, Слов’янськ, Закітне, Діброва та Озерне;

на Бахмутському – Спірне, Сіверськ, Серебрянка, Нью-Йорк, Андріївка, Соледар, Бахмут, Бахмутське, Одрадівка, Зайцеве, Весела Долина, Опитне, Яковлівка, Майорськ, Юр’ївка, Білогорівка, Веселе та Роздолівка;

на Авдіївському – Авдіївка, Опитне, Водяне, Первомайське, Тоненьке, Красногорівка, Карлівка, Мар’їнка, Єлизаветівка, Новомихайлівка, Парасковіївка та Георгіївка;

на Новопавлівському – Павлівка, Микільське, Вугледар, Володимирівка, Єгорівка, Пречистівка, Золота Нива, Шевченко, Новоукраїнка, Велика Новосілка, Нескучне та Времівка;

на Запорізькому напрямку обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів, серед них Степове, Павлівка, Новопіль, Оріхів, Темирівка, Ольгівське та Гуляйполе.

Підкреслюється, що на Південнобузькому напрямку обстрілів з танків, мінометів та ствольної артилерії зазнали понад 25 населених пунктів вздовж лінії зіткнення, зокрема Нікополь.

"З метою ведення розвідки, коригування вогню та завдання ударів по об’єктах цивільної інфраструктури ворог здійснив на даному напрямку до 40 вильотів БПЛА", – сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що рашисти обстріляли прикордонні регіони Чернігівської області.

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті