Рада ратифікувала угоду щодо спеціальних механізмів фінансування ЄС для України

Рамкову угоду між Україною та ЄС щодо спеціальних механізмів реалізації фінансування ЄС для України ратифікувала Верховна Рада 6 червня. Про це повідомила нардеп від партії "Європейська солідарність" Ірина Геращенко у Телеграм 6 червня.

"ВР ратифікувала Рамкову угоду між Україною та ЄС щодо спеціальних механізмів реалізації фінансування Союзу для України згідно з інструментом Ukraine Facility №0276. Це - про співробітництво між Україною та ЄС в рамках інструменту Ukraine Facility, включаючи контроль і аудит 50 млрд євро до 2027 року та залучення 1,9 млрд євро безумовного фінансування", - повідомила Геращенко.

Уточнюється, що Україна зобов’язується забезпечити прозорість та контроль у використанні коштів ЄС, впровадити систему управління, регулярно звітувати та боротися з корупцією.

"Рамкова угода передбачає співпрацю між органами влади України та інституціями ЄС, сприяючи європейській інтеграції через обмін інформацією, спільні аудити та боротьбу з шахрайством. Міністерство економіки України стане національним координатором, відповідальним за управління та моніторинг використання коштів, підготовку звітів і перевірку виконання Плану України. Буде створено Аудиторську раду з професійних аудиторів і антикорупційних експертів для забезпечення ефективного контролю за використанням коштів", - повідомила також народна депутатка.

Постанову підтримали 320 депутатів.

Раніше повідомлялось, що посли країн ЄС погодили проєкт гарантій безпеки для України.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті