Путінська мобілізація не вплине на перебіг війни в Україні - ISW

Мобілізація населення росії, про яку нещодавно оголосив диктатор путін, не вплине на хід війни в Україні в поточному, 2022 році, і, ймовірно, не вплине на здатність РФ вести її в наступному, 2023 році. Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на звіт аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW).

На думку аналітиків ISW, це пов'язано з наявністю в РФ "фундаментальних структурних проблем", які російському керівництву навряд чи вдасться подолати найближчими місяцями, а можливо, й роками.

В Інституті зазначають, що дії путіна свідчать про те, що він "набагато більше стурбований якнайшвидшим відправленням людей на поле бою, ніж усуненням цих фундаментальних недоліків".

Крім того, уточнюється, що мобілізація дозволить РФ створити додаткові сили, проте це станеться неефективним і з великими внутрішніми соціальними та політичними витратами.

"Сили, створені в результаті цієї "часткової мобілізації", дуже малоймовірно, що суттєво збільшать чисту бойову міць російських збройних сил у 2022 році. Путіну доведеться усунути основні недоліки в системах комплектування та оснащення російських збройних сил, щоб мобілізація виявила хоч скільки-небудь значний вплив навіть у довгостроковій перспективі", - наголошують експерти.

Вони зазначають, що у російській армії не створювали умов для ефективної широкомасштабної мобілізації принаймні з 2008 року і не створювали резервних сил, необхідних для раптової мобілізації, призначеної для негайного впливу на поле бою.

"Швидких розв'язань цих проблем немає", - переконані в Інституті.

Як повідомлялося, в Іркутській області чоловік 6 разів вистрілив у начальника призовної комісії.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті