Псковська влада РФ запевняє, що витрачає на кожного депортованого українця більше 1300 руб. на добу

Псковська влада РФ запевняє, що витрачає на розміщення та харчування депортованих з України громадян понад 1328 рублів на добу. Такі цифри наводяться у повідомленні Комітету з праці та зайнятості Псковської області, - пишуть місцеві ЗМІ.

"Громадянам, які перебувають у пунктах тимчасового розміщення, надається щоденна допомога у розмірі 1328 рублів на людину", - наголошується в ньому.

Людям, які часто примусово переселені в РФ з окупованих районів України, ці гроші на руки не видають. Вони перераховуються з федерального бюджету на рахунок установи, що приймає.

"Живими" грошима депортовані українці, яких у РФ називають "біженцями", можуть отримати одноразову виплату у розмірі 10 тисяч рублів. Однак у Псковській області із цими виплатами виникли проблеми.

Як повідомлялося раніше, до Псковської області з окупованих територій було переселено 650 громадян України. Лише 60 із них змогли знайти роботу. Інші перебувають у пунктах тимчасового розміщення або перебувають на утриманні родичів.

Статті

Донбас
27.10.2024
17:39

«На Запоріжжі бували випадки, що в одному селі води не попросиш у бабусі, а в іншому - дідусь наводить на нас артилерію». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня інформаційні канали окупованого Донбасу вдавали з себе дорослих журналістів і намагалися детально розповідати про саміт БРІКС у Казані та аналізувати його підсумки. Виходило не дуже, тому що, якраз, про підсумки навіть російські...
Країна
26.10.2024
09:00

Мобілізація: економічне бронювання чи нові посилення?

Ще на початку серпня народні депутати говорили, що темпи мобілізації задовольняють найвище військове керівництво України. Але за два місяці ситуація різко змінилася.
Країна
25.10.2024
10:49

Медреформа в дії. Досвід Запоріжжя

Величезна кількість лікарів, медичних співробітників виїхали з тимчасово окупованих територій і розселилися в Запоріжжі. Величезна користь діяльності релоковних медцентрів...
Всі статті