"Закликаю всі держави вимагати від РФ припинити голодні ігри" - Кулеба про вихід росії із зернової угоди

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відреагував на заяву російського МЗС про зупинення участі у зерновій угоді нібито через "напад на кораблі Чорноморського флоту". Кулеба заявив, що росія давно вже шукала привід вийти із зернової угоди. Про це глава МЗС України написав у Твіттері 29 жовтня.

"Ми попереджали про плани РФ зірвати Чорноморську зернову ініціативу. Тепер москва під надуманим приводом блокує зерновий коридор, який забезпечує продовольчу безпеку мільйонів людей. Закликаю всі держави вимагати від РФ припинити голодні ігри та повернутися до виконання своїх зобов'язань", - заявив Дмитро Кулеба.

Як раніше повідомлялося, МЗС росії підтвердило, що зернову угоду призупинено на невизначений термін.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті