Прилєпін прийшов до тями і заявив, що був за кермом підірваного Ауді

Російський письменник-пропагандист і учасник бойових дій проти України Захар Прилєпін заявив, що в останній поїздці перед вибухом помінявся місцем з водієм, який загинув внаслідок замаху. Про це йдеться в дописі в Telegram-каналі Прилєпіна, написаного від першої особи. 

"Загинула моя рідна людина, яка працювала моїм ангелом-охоронцем 8 років. Саша "Злий" Шубін (бойовик "ЛНР" та вагнерівець - ОстроВ). Безстрашний солдат і друг, і брат. Мені щойно дали телефон. У ЗМІ певна плутанина. Сашко їхав праворуч пасажирським кріслом. Я був за кермом. Вибух стався під його колесом", - заявив Прилєпін.

Він додав, що "втратив свідомість хвилини на три, прийшов до тями і підповз до вибитого лобового скла".

"Підбігли селяни допомогли мені вибратися. У мене зламані обидві ноги (один перелом відкритий) та ще там щось. Дякую Глібу Сергійовичу Нікітіну, губернатору Нижнєгородської області РФ, що одразу надіслав гелікоптер. Звідти до міста 3 години і я не дуже впевнений, що доїхав би при тямі. Гелікоптер долетів за 16 хвилин. Вже тут мені сказали, що міни були дві. Але цей тип злякався і одразу втік після вибуху першим. Якби підірвав другу, загинули б усі. Його зловили", - додав пропагандист.

"Я справді висадив доньку за 5 хвилин до вибуху", - зазначив Захар Прилєпін.

Нагадаємо, раніше було оприлюднено фото Прилєпіна після підриву авто. 

Як повідомлялося, вчора, 6 травня, в околицях російського міста Нижній Новгород стався вибух автомобіля, в якому їхав письменник-шовініст Захар Прилєпін. Прилєпін їхав до сім'ї на автомобілі Audi Q7. Унаслідок вибуху загинув його водій, сам Прилєпін вижив.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті