Приготування росіян до контрнаступу України потрапили на супутникові знімки

Російські окупанти в Україні продовжують підготовку до контрнаступу ЗСУ. Ці приготування, які потрапили на супутникові знімки, 22 травня показало BBC.

"Вивчивши сотні супутникових знімків, ми визначили деякі ключові моменти в значному нарощуванні окопів та інших укріплень на півдні України з жовтня. Ці чотири місця дають уявлення про те, чого очікує Росія від контрнаступу і з якою обороною можуть зіткнутися українські війська", - повідомили журналісти.

Насамперед варто звернути увагу на Запорізьку область - і на місто Токмак зокрема, яке може стати однією з ключових точок у майбутньому контрнаступі. Знімки показують, що на північ від міста росіяни вирили дві лінії окопів, за якими йде ще одне кільце укріплень навколо міста з трьома оборонними шарами. Там також побудований протитанковий рів. Він має глибину щонайменше 2,5 м, також кілька рядів зубів дракона та ще одна мережа траншей.

Ба більше, три інші міста поруч із Токмаком також укріплюються подібним чином. Оборонні траншеї окупанти копають і вздовж ділянки дороги E105 довжиною в 35 кілометрів. Ця дорога стратегічно важлива, бо з'єднує окупований росією Мелітополь на півдні з містом Харків на півночі.

Серйозні укріплення росіяни зводять і в районі села Рівнопіль, яке розташоване за 55 кілометрів на північ від Маріуполя. Загарбники там також копають окопи. Причому там кожна кругла траншея має насип ґрунту посередині. Такі окопи дають змогу солдатам сховатися і переміщати артилерію, щоб вона могла цілитися в будь-якому напрямку.

Нарешті, британські журналісти показали і узбережжя в Криму, де просто на пляжах крім траншей з'явилися і "бетонні зуби", які мають допомогти зупинити техніку ЗСУ. Також уздовж окопів можна помітити кілька бункерів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що окупанти продовжують активну евакуацію з Токмака в прагненні перетворити місто на "фортецю".

Статті

Країна
30.06.2024
23:00

“Ніхто не бере на себе відповідальність давати роз’яснення”, або дещо про покарання за колабораціонізм

Офіс генерального прокурора нараховує 8269 кримінальних проваджень по відносно новій статті 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу. В Єдиному державному реєстрі судових рішень є вже 1694 вироки
Донбас
30.06.2024
17:00

"Режим поводився щодо цих регіонів як колоніальний..." Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продемонстрували, що цілком можуть обходитися без журналістів. Достатньо отримати з Москви готове інтерв'ю і зробити вигляд, що хтось із російських чиновників чи бізнесменів давав його саме місцевим виданням....
Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Всі статті