При перевірках трьох комунальних підприємств Луганської області виявлено порушення й недоліки на понад 9,5 млн грн

Порушення й недоліки на загальну суму понад 9,5 млн гривень виявило управлінням внутрішнього аудиту Луганської ОВА при перевірках трьох луганських комунальних підприємств. Про це на запит "ОстроВа" повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор 2 жовтня.

"За моїм особистим дорученням, управлінням внутрішнього аудиту облдержадміністрації були перевірені комунальні підприємства, діяльність яких викликала найбільше критики у громадськості. ...За результатами проведених позапланових внутрішніх аудитів виявлено та встановлено 45 порушень та недоліків на загальну суму понад 9,5 млн гривень", - сказав Лисогор.

Він уточнив, що було проведено аудит законності й обґрунтованості здійснення нарахувань заробітної плати працівникам та використання коштів бюджетної підтримки, наданої КП "Попаснянський районний водоканал" та дотримання законодавства КНП "Новопсковський центр первинної медико-санітарної допомоги" у 2023 році та КНП "Сєвєродонецька міська багатопрофільна лікарня" за період з 1 січня 2022 року по завершений звітний період 2023 року.

Так, у Новопсковському центрі первинної медико-санітарної допомоги було виявлено та встановлено 27 фактів з ознаками неправомірних дій під час нарахування та сплати надбавки за складність, інтенсивність праці й премій. У цей період заклад не надавав у повному обсязі первинну медичну допомогу та не проводив профілактику захворювань населення. Стільки ж порушень та недоліків зафіксовано у діяльності Сєвєродонецької міської багатопрофільної лікарні.

У діяльності Попаснянського водоканалу аудитори встановили порушення, більшість з яких пов’язані із відсутністю підтверджуючих документів щодо нарахування заробітної плати.

Результати аудитів діяльності цих комунальних підприємств передали для надання правової оцінки до правоохоронних органів. 

Докладніше про те, яким чином контролюється бюджетні витрати адміністрацій і комунальних підприємств Луганської області, читайте на "ОстроВі" наступного тижня.

Раніше "ОстроВ" писав про будні вільної Луганщини: хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна.

Статті

Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Країна
01.10.2024
15:58

Є-відновлення на Донеччині. Як державна програма працює на практиці

Не треба боятись продавати нерухомість за програмою єВідновлення. Якщо співпрацювати з фаховими ріелторами, нотаріусами та юристами все пройде дуже добре для обох сторін.
Всі статті