При блекауті радіо, зв‘язок і ТБ протримаються не менше 3 діб - Держспецзв‘язку

У разі блекауту теле та радіомовлення, а також мобільний зв'язок протримаються щонайменше три доби. Про це 7 грудня в ефірі національного телемарафону заявив голова Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Юрій Щиголь.

"На сьогодні 5 радіокомпаній в Україні зарезервовані з терміном роботи до трьох діб. Також і телевізійні канали: телемарафон – також зарезервовано подачу сигналу на три доби. Далі залежить від доставки палива", - заявив він.

Щиголь також зазначив, що зараз в Україні працюють 82% базових станцій стільникового зв'язку – у Харківській та Херсонській областях їх відновлюють. При цьому після масованого ракетного удару в Україні не працювало близько 45% базових станцій, сказав він.

"Більшість базових станцій операторів зарезервовані акумуляторами, але коли пропадає світло всі з WiFi-мереж, які також не працюють, переходять на базову станцію, - і там, де є резервування на 2 години, вона працює півгодини", - додав він.

Водночас усі оператори згідно з рішенням РНБО та указом президента мають зарезервувати критичні точки мінімум також на три доби. І роботи в цьому напрямку вже проводяться, також мережі проводяться до "пунктів незламності", які також мають бути зарезервовані фіксованим зв'язком на три доби, заявив глава Держспецзв'язку.

Нагадаємо, що у МОЗ через можливий блекаут порадили відмовитися від планових операцій.

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті