"Проста росія хвора": в МЗС Литви зробили заяву щодо слів російського опозиціонера про "простих росіян"

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс відреагував на заяву обміняного російського політв'язня-опозиціонера Володимира Кара-Мурзи, який попросив "не плутати путіна і росію" та заявив, що західні санкції повинні бути спрямовані на політичну верхівку РФ, а не на "простих росіян". Відповідний пост Ландсбергіс розмістив у мережі Х 4 серпня.

У ньому йдеться наступне:

"Я хотів би звернутись до постійного питання про тих "простих росіян", які "не повинні потрапити під санкції". Я чую розмови про невинність простих росіян, але потім бачу, як прості росіяни вбивають простих українців. Я бачу, як прості росіяни святкують вбивство. Я бачу, як звичайні російські батьки одягають своїх простих російських дітей у військову форму і малюють літеру Z на картонному костюмі танка. Я бачу, як прості російські матері прощаються зі своїми звичайними російськими синами і бажають їм успіхів у їхніх звичайних російських військових злочинах. Я бачу, як звичайні росіяни збираються разом, щоб створити величезну колону Z на міській площі. Проста росія хвора. Зцілення буде тривалим і виснажливим процесом, який розпочнеться лише тоді, коли росія, а не лише путін, зазнає поразки. Без поразки в Україні росія просто поширюватиметься. Та про ті "несправедливі" санкції проти "простих росіян". Все, що гальмує тотальну військову машину росії, матиме підтримку простих литовців. Будь-яка перемога. Слава Україні!"

Раніше повідомлялось, що в Байдена офіційно підтвердили , що між західними країнами та РФ відбувся обмін ув’язненими.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті