"Продовжив дипломатичний марафон": Зеленський розповів про підготовку до Глобального саміту миру

Президент України Володимир Зеленський запросив ще трьох світових лідерів до участі в Глобальному саміті миру. Про це Зеленський повідомив у своєму вечірньому відеозверненні 29 травня.

"Сьогодні продовжив дипломатичний марафон - марафон підготовки Глобального саміту миру, зустрічі багатьох лідерів, заради реалізації Формули миру, яка може примусити Росію до справедливого миру. Говорив сьогодні з лідерами Румунії, Анголи та Іраку. Запросив їх на Саміт і поінформував про ту роботу, яка вже зроблена і для організації Саміту, і для його результативності", - зазначив Президент України.

 Він зазначив, що статут ООН об’єднує всі нації, і всі держави однаково зацікавлені в тому, щоб цілі та принципи Статуту ООН були дійсно робочим інструментом підтримання миру.

Окрім того, із президентом Румунії Зеленський обговорив нашу взаємодію заради безпеки, заради стабільності в нашому регіоні та в усій Європі. Зокрема, оборонну співпрацю України та Румунії.

 "Із Президентом Анголи ми обговорили можливості нашої двосторонньої співпраці, і я запросив пана Президента відвідати Україну. З Прем’єр-міністром Іраку теж говорили про відносини між нашими державами, про спільну нашу потребу – потребу в максимальній стабільності ситуації у світі. Дуже важливо, зокрема, те, що працює наш експортний морський коридор, і українське продовольство досягає світового ринку та не допускає фатальних дефіцитів. Це додає стабільності, зокрема й регіону Затоки, і багатьом іншим частинам світу", - повідомив також Зеленський.

Крім того, він обговорив із президентом Азербайджану енергетичну ситуацію в Україні і співпрацю між нашими державами в цьому напрямку.  

"Зустрівся сьогодні і з міністром закордонних справ Німеччини. Подякував за всю надану підтримку: Німеччина - один із найбільш вагомих наших партнерів. Ми обговорили й подальшу спільну роботу як у безпековій, так і в політичній площині і в європейській нашій інтеграції", - сказав Зеленський.

Раніше повідомлялось, що литовський дипломат назвав кроки, завдяки яким Україна може отримати запрошення до НАТО на липневому саміті.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті