Про підозру оголошено п'ятьом "парламентарям" з "ЛНР", які працюють на окупантів з 2014 року

СБУ оголосила про підозру п'ятьом колаборантам з Луганської області, які працюють на окупантів з 2014 року та сприяють агресору у незаконному "парламенті ЛНР". Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у м. Сєвєродонецьк у facebook 14 серпня.

"Підозру в колабораціонізмі отримали від СБУ п’ятеро ворожих поплічників, які увійшли до складу так званої "народної ради ЛНР" через фейкові "вибори", влаштовані агресором на Луганщині у вересні 2023 року. За наявними даними, усі підозрювані почали співпрацювати з місцевою окупаційною адміністрацією після 2014 року", - сказано в повідомленні.

Троє з них - Дмитро Хорошилов, Павло Пілавов та Володимир Поляков - мають значний колабораційній досвід. Вони входили до "парламенту ЛНР"  минулого скликання і є причетними до прийняття у вересні 2022 року псевдозакону про окупаційний "референдум" у захоплених районах Луганщини. 

Двоє інших - ректор так званого "УВО "Донбаський державний технічний інститут" Дмитро Вишневський та поп-рок виконавець Максим Дерський - ведуть діяльність "парламентарів" вже у нинішньому складі "народної ради".  

Зловмисники імітують "народовладдя", представляючи в незаконному органі влади кремлівську партію "Єдина росія".

Перебуваючи на посадах, вони сприяють посиленню окупаційного режиму та підтримують війська агресора, які воюють проти української армії на сході України. Крім прийняття юридично нікчемних "нормативних актів", фігуранти беруть участь у сюжетах російських пропагандистів та ведуть агітацію на користь агресора у «виборчих округах".

"Вони відповідатимуть перед законом за колабораціонізм за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Правопорушникам загрожує до 10 років тюрми та конфіскація майна", - пише СБУ. 

Раніше повідомлялось, що засуджені за українським законодавством колаборанти зі Старобільська Луганської області намагаються оскаржувати рішення суду.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті