Попри перекидання сил на Курський напрямок, ворог завів в район Вовчанська близько 3 тисяч особового складу й планує завести "Ахмат" - ОТУ "Харків"

Росіяни завели в район Вовчанська 136-ту бригаду (близько 3 тисяч особового складу) й планують завести підрозділ "Ахмат" - попри перекидання сил на Курський напрямок. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання (ОТУ) "Харків" полковник Віталій Саранцев в ефірі телемарафону "Єдині новини" 31 серпня.

"Є певна інформація про те, що деякі підрозділи противник перевів на Курський напрямок. Але це не означає, що його кількість (на Харківському напрямку в районі Вовчанська. - "ОстроВ") суттєво зменшилась. Поки противник, крім того, що він проводить внутрішню ротацію, ще й активно задіює всі свої оперативні резерви. Так, нещодавно біла замінена вже завершується заміна 83-ї окремої штурмової бригади поблизу населеного пункту Вовчанськ. Вона замінюється на 136-ту бригаду, яку противник перевів з іншого напрямку. Тобто, це означає, що противник  майже три тисячі особового складу він заводить на наш напрямок", - сказав Саранцев. 

За його словами, у ОТУ "Харків" також є інформація про те, що найближчим часом противник заведе у Вовчанськ підрозділ "Ахмат". 

"Це невелика кількість особового складу. Їхня присутність у цьому населеному пункті - це скоріш самопіар. Тобто, навіть російське командування не покладає на них будь-яких надій і не вважає, що вони виконуватимуть будь-які серйозні тактичні задачі. Завдання присутності цього підрозділу у Вовчанську - це самопіар, а не якісь активні дії", - сказав також речник.

Раніше Буданов заявив, що перебування окупантів на Харківщині - це "питання часу".

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті