Понад сім мільйонів дітей-біженців не відвідують школу — ООН

Понад сім мільйонів дітей-біженців не відвідують школу — це більша частина переміщених дітей шкільного віку у світі. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на UN News.

"З кожним роком кількість переміщеного населення зростає, і частка дітей у світі, які не мають можливості здобути освіту, постійно збільшується", - зазначив Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді.

У звіті "Освіта на паузі" Управління Верховного комісара у справах біженців ООН (УВКБ ООН) йдеться про те, що лише близько половини дітей українських біженців були зараховані до шкіл на 2022-2023 навчальний рік у тих країнах, де вони наразі проживають.

Серед причин, через які дітей не зараховують до навчальних закладів, називають адміністративні, правові та мовні бар'єри, а також брак інформації про наявні варіанти освіти.

За словами речника УВКБ ООН Вільяма Шпіндлера, багато батьків не хочуть віддавати своїх дітей до шкіл, оскільки сподіваються незабаром повернутися в Україну, або ж "існує невизначеність щодо можливої реінтеграції в українську систему освіти".

Крім того, в багатьох країнах, де перебувають біженці, часто не вистачає фізичного простору або кількості вчителів, щоб прийняти більшу кількість учнів.

"В умовах повномасштабної війни, що триває в Україні, необхідно докласти значних зусиль, щоб уникнути довгострокової шкоди для навчання дітей, їхнього потенціалу та перспектив", - сказав Шпіндлер.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті