Понад 60 млрд доларів для України США можуть виділити на початку квітня - ЗМІ

Конгрес США, у якому з осені застряг пакет допомоги Україні на $61,4 млрд, може ухвалити його наприкінці березня - на початку квітня. Про це повідомляє Телеграм-канал The Moscow Times із посиланням на CNN.

За даними джерел CNN, підтримка Києва увійде до законопроєкту про новий бюджет, який готується винести на голосування спікер палати представників Майк Джонсон.

До цього спікер "зірвав" узгодження двох запропонованих демократами проєктів бюджету. Однак, як зазначають джерела, Джонсон провів приватну зустріч із республіканцями нижньої палати, які просувають ідею нового двопартійного проєкту, що передбачає допомогу Ізраїлю та Україні. Спікер не зайняв будь-якої позиції щодо плану, але закликав його доопрацювати, щоб можна було винести документ на голосування.

Водночас, за словами джерел CNN, Джонсон ризикує, виносячи законопроєкт на голосування, оскільки вкрай праві члени палати - прихильники експрезидента Дональда Трампа - можуть проголосувати за його усунення з посади спікера. Також ініціативу можуть не підтримати ліві демократи, які не прагнуть виділяти додаткові кошти Ізраїлю, - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, у Палаті представників США обіцяють "вчасно" винести на голосування допомогу Україні.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті