Понад 50 нобелівських лауреатів у листі закликали Папу Римського, Вселенського патріарха Варфоломія та ООН припинити війну в Україні

Відкритий лист до політиків і релігійних лідерів із закликом про негайне припинення вогню між Росією та Україною підписав 51 нобелівський лауреат. Тест листа опублікувала російська "Новая газета" 13 липня, замість певних слів (імовірно, слова "війна" та однокореневих. - "ОстроВ") поставивши зірочки.

"Прямо зараз у світі щонайменше 55 збройних конфліктів. Локальних воєн більше не існує. ****** - російсько-український конфлікт - уперше за десятиліття йде на європейському континенті. І наслідки цієї ******, що триває третій рік, уже відгукнулися в найрізноманітніших країнах, спричинивши загострення голоду в країнах Африки, міграційну кризу в країнах Європи, доставивши з водою, хлібом і молоком на столи мешканців усіх 6 континентів тонни шкідливих речовин, що виділяються під час кожного бомбардування. Кількість убитих і поранених у центрі Європи до кінця цього року перевищить 1 млн осіб. Це - вперше з часів Другої Світової війни. За час цієї *** бюджети на оборону у світі зросли настільки, що можна порівняти з ресурсами, достатніми, щоб уповільнити глобальну зміну клімату. Вбиваючи один одного, люди одночасно вбивають планету", - пишуть нобелівські лауреати.

У листі також сказано наступне:

"Ми не є представниками держав. Але якщо зусилля держав щодо встановлення миру недостатні, ми повинні докласти свої. І ми просимо про це вас! Ми просимо підтримати заклик до миру в Україні та Газі. Просимо молитви про припинення вогню і дій, спрямованих на його припинення.

Припиніть вогонь!

Зупиніть загибель людей!

Запобігайте ядерній катастрофі!

Ми просимо Папу Римського Франциска, Вселенського патріарха Варфоломія, Далай-ламу XIV, представників ісламу та іудаїзму звернутися до всіх громадян світу та урядів від імені Бога, обранцями та служителями Якого вони є, прямо під час Олімпійських ігор. Нехай мільярди людей, які будуть їх дивитися, приєднаються до цієї молитви".

Автори листа наполягають на негайному припиненні вогню, обміні всіх полонених на всіх, звільненні заручників і поверненні тіл загиблих, а також на тому, щоб "почати переговори".

Лист адресовано Папі Римському Франциску, Вселенському патріарху Варфоломію, Далай-ламі XIV, а також "сторонам, що воюють", до Організації Об'єднаних Націй, до Європейського парламенту і до Парламентської асамблеї Ради Європи.

Раніше Подоляк заявив, що Україна готова передавати росії свої мирні пропозиції через треті країни, але не кожна держава може претендувати на роль посередника.

 

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті