Україна готова передавати Росії свої мирні пропозиції через треті країни, але не кожна держава може претендувати на роль посередника - Подоляк

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що ті країни, які при посередництві між Україною та РФ заявляють, що вони "за негайне припинення вогню", насправді не готові до місії посередництва. Про це Подоляк сказав в ефірі марафону "Єдині новини" 6 липня.

"Будь-яка країна, яка серйозно налаштована, аби проводити певну роботу, не буде публічно виходити і говорити достатньо банальні речі. Коли говорять "ми за негайне припинення вогню" - це означає, що країна не готова до місії посередництва. Тому що в великих війнах це зовсім іншого кшталту робота", - сказав Подоляк.

За його словами, щоб стати посередником, країни мають "...поводити себе трохи інакше". 

Радник керівника ОП також зазначив, що Україна готова передавати свої пропозиції РФ за допомогою третіх країн, як це було з "зерновою угодою", однак для того, щоб дійсно стати посередником в цій війні країнам, що хочуть закінчити цю війну, варто серйозно налаштуватись на цю роботу.

Раніше повідомлялось, що в ОП відреагували на пропозицію Орбана щодо припинення вогню.

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті