Понад 30 тисяч паломників-хасидів прибули до Умані для святкування Рош га-Шана

Станом на сьогодні, 2 жовтня, понад 30 тисяч паломників-хасидів прибули до Умані (Черкаська область) для святкування Рош га-Шана. Про це повідомила Обʼєднана єврейська община України, - пише Суспільне.

При цьому понад 14 тисяч охочих паломників-хасидів не змогли дістатися Умані на святкування юдейського нового року Рош га-Шана. Через масований обстріл Ізраїлю скасували авіарейси.

"Понад 14 тисяч охочих прочан не змогли дістатися. Частина з них — через масований обстріл Ізраїлю Іраном 1 жовтня та закриття повітряного простору і скасування авіарейсів", — йдеться у повідомленні.

У коментарі "Суспільному" заступник міського голови Умані Олег Ганіч розповів, що ймовірно у 2024 році буде менше паломників, ніж у 2023-му:

"У попередньому році було число 35,5 тисяч, а цьогоріч, я думаю, буде менше. Всі зараз дивляться новини і розуміють, що в Ізраїлі також іде війна. Там пішло загострення і багато літаків не випустили з Ізраїлю".

Ситуація з укриттями в Умані така ж, як і була до початку Рош га-Шана, зазначив Олег Ганіч.

"Ми не рекомендуємо їхати на святкування в Умань, у нас воєнний стан. Гучномовці встановлені, під час повітряної тривоги можна чути, як для паломників озвучують для паломників куди їм треба спуститися. Також є вказівники, які показують, де є укриття. Загалом заактували 21 укриття, яке розраховано на певну кількість паломників. Всі інші укриття забезпечують приватні домоволодіння, які ми зобов'язали відповідними листами забезпечити укриттями ту кількість паломників, які до них приїжджають", — додав він.

Статті

Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Країна
01.10.2024
15:58

Є-відновлення на Донеччині. Як державна програма працює на практиці

Не треба боятись продавати нерухомість за програмою єВідновлення. Якщо співпрацювати з фаховими ріелторами, нотаріусами та юристами все пройде дуже добре для обох сторін.
Світ
30.09.2024
16:00

“Білий дім зважив на побоювання американської розвідки”. Західні медіа про Україну

Неприязнь Трампа контрастувала з обіцянками підтримки, які Зеленський отримав від президента Байдена і віце-президентки Камали Гарріс.
Всі статті