Хасидів закликають утриматися від паломництва в Умань на святкування Рош га-Шана

Голова Черкаської ОВА Ігор Табурець закликає хасидів утриматися від паломництва в Умань на святкування Рош га-Шана. Про це він повідомив у Телеграм 10 вересня.

"Як і попередні роки війни, передовсім рекомендуємо вірянам зважити на безпекову ситуацію в нашій країні та утриматися від відвідин Умані. Регулярні російські атаки та ураження цивільних об’єктів, провокації – не просто страхачки, а українська буденність, на жаль... Однак ми розуміємо, що, попри застереження, частина вірян все ж відвідає культове для себе місце. Тож маємо бути готовими", - наголосив Табурець.

Він зазначив, що спільно з місцевою владою, керівниками безпекового сектора, медичної галузі та комунальниками пропрацьовуються всі питання.

"Заходи комплексні. Звісно, безпекові моменти будуть максимально посилені. Про них інформуватимемо надалі. Акцент також на укриттях. Допрацьовуємо цей момент із профільними службами – на цьому наголосив на сьогоднішній спецкомісії. Відточковуємо й інші напрями: від надання меддопомоги до санітарного й епідеміологічного благополуччя", - підкреслив голова ОВА.

Він додав, що під час паломництва буде розгорнуто місці оперативний штаб для координації роботи.

Як повідомлялося, посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський прогнозує, що цьогоріч до Умані приїде вдвічі більше хасидів, ніж торік.

На початку квітня до Умані на святкування дня народження свого духовного наставника Рабі Нахмана приїхали майже 2 тис. паломників хасидів.

Рош га-Шана цьогоріч святкуватимуть із 2 до 4 жовтня.

Статті

Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Всі статті