Понад 200 балістичних ракет росія отримала від Ірану

Росія отримала від Ірану понад 200 балістичних ракет. Про це з посиланням на власні джерела в ЗСУ повідомляє "The Times" 6 вересня.

"Іран відправив до росії більш як 200 балістичних ракет", - сказано в повідомленні.

З посиланням на співрозмовника в українських Збройних силах "The Times" пише, що вантаж прибув на російському судні в один із портів на Каспійському морі. Джерело видання переконане, що ракети Fath-300 розширить можливості Москви стосовно завдавання ударів по українських містам з великих дистанцій.

"Як вважають українські офіцери, така іранська угода з Кремлем ще раз підтверджує необхідність для України мати можливість застосовувати західну зброю великої дальності (приміром, ракети Storm Shadow британського виробництва), по ключових цілях на території Росії. ...Українське джерело повідомило журналістам, що росіян навчатимуть іранські інструктори використання Fath-300 на навчальному полігоні поблизу Ашалука (Астраханська область)", - йдеться також у повідомленні.

У "The Times" вважають, що Тегеран продовжить організовувати постачання зброї в росію - навіть попри ризик введення проти Ірану додаткових західних санкцій.

За даними джерел видання, "...розвідувальна інформація, яка перебуває в розпорядженні офіційного Києва, вказує на постачання морським шляхом Тегераном Москві ракет Fath-300, які можуть вражати цілі на відстані до 112 км".

Раніше з посиланням на ЗМІ повідомлялось, що Іран вже відправив до РФ балістичні ракети малої дальності, Європа та США працюють над санкціями.

Раніше також повідомлялось, що Іран надав РФ балістичні ракети, розраховуючи отримати літаки Су-35.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті