Помер український музикант Ян Табачник

Український музикант та екснардеп Ян Табачник помер у Тель-Авіві на 79 році життя після тривалої хвороби. Одним з перших про це повідомив Дмитро Гордон у своєму Instagram 11 вересня.

"О 20:10 після тривалої хвороби пішов із життя прекрасний музикант і приголомшлива людина, мій дорогий друг Ян Табачник", - написав Гордон.

Ян Табачник народився 31 липня 1945 року у Чернівцях. Здобув музикальну освіту у Мелітополі, а потім отримав юридичну освіту у КНУ імені Тараса Шевченка.

Ян Табачник

Ян Табачник запамʼятався як всесвітньо відомий акордеоніст, меценет, засновник музичних конкурсів та політик. Він був народним депутатом V, VI і VII скликань від "Партії регіонів", а також дружив з радянськими зірками, які потім підтримували повномасштабну війну.

Однак, з 24 лютого 2022 року артист ніяк не висловлювався публічно про війну, та й взагалі не давав жодних інтерв'ю.

Ян Табачник має звання Народного артиста України, а також низку орденів та нагород.

Як повідомлялось раніше, пішов з життя український релігієзнавець Ігор Козловський.

Статті

Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Всі статті